Filmmakers 2006

Johann Arens
Vanja Dimitrova
Antonio Jaramillo Guzman
Jonas Sjöwall Haxø
Steven de Jong
Jessica Kälbermann
Avi Krispin
Elad Larom
Judith Leysner
Henrik Linnet
Dafna Maimon
Joana Pires Da Mota
Nir Nadler
Tamara Mirkovic
Dafna & Jonas


www.VAV2006.nl
Filmmakers 2005
Filmmakers 2004
Voorheen Audio Visueel
Gerrit Rietveld Academie
Filmmuseum

Antonio Jaramillo Guzman


click on image to enlarge

El Milagroso

Synopsis: "El Milagroso" (The Miracle) is de derde documentaire, en tevens het eindexamenwerk voor de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam van de audiovisuele kunstenaar Antonio José Guzman.
"El Milagroso" vertoont een mengeling van moderne conceptuele kunst met elementen van Latijns Amerikaanse po‘zie en verhaalkunst. Dit gevoel volgt een traditie in de geest de nieuwe Latijns Amerikaanse film.
Een beweging die volgens velen uitstierf in de tachtiger jaren maar door artiesten als Guzman bewezen werd niet slechts een simpele episode te zijn uit het verleden, maar een continentale beweging die overeind bleef ondanks de grootste tegenslagen.
In deze era van globalisering waar ook de cinema niet aan ontkomt, blijven de Latijns Amerikaanse filmers zich met overtuiging richten op de creatie van een cinema dat de zeggingskracht van haar culturele achtergronden niet ontkent.
Zoals de neorealisten zeiden: de kunst moet verbonden blijven met de geschiedenis.
"El Milagroso" is een korte documentaire die ons vertelt dat alleen een persoonlijk verhaal pas betekenis krijgt als het een plek verovert in de geschiedenis.

VIEW POSTER
LARGE IMAGE

www.aguzman.com
antonio@aguzman.com